Salāti “Žozefīne”: spilgta ēdiena recepte svētku galdam

Jaunu un interesantu salātu, kā zināms, uz galda nekad nav par daudz. Šodien piedāvājam jums vienkāršus un ļoti garšīgus salātus “Žozefīne”.

Sastāvdaļas:

Vārīta vistas fileja (var ņemt gan šķiņķi, gan krūtiņu) – 300 g

Cieti vārītas vistas olas – 2

Augu eļļā ceptas sēnes – 300 g

Liels tomāts – 1

Cietais siers – 80 g

Sīpols – 1

Loki

Sāls, melnie pipari – pēc garšas;

Majonēze vai skābais krējums – 1-2 ēdamkarotes

Pagatavošanas metode:

Vistas gaļu sagriež kubiņos vai sloksnēs, ievieto dziļā bļodā. Tajā pašā vietā ievieto sēnes. Pēc apcepšanas tās jānovieto uz papīra dvieļa, lai noņemtu liekos taukus. Tomātu sagriež kubiņos. Ja mīkstums ir pārāk sulīgs, to izņem un sagriež tikai tomāta maliņas.

Lasi vēl: Kā ātri notīrīt traukus pēc svētku svinībām: daži noderīgi triki

Sieru un sīpolu sagriež pusgraudiņos vai kubiņos. Ja jums nepatīk rūgtums, uz pāris minūtēm pārlejiet sasmalcinātos sīpolus ar verdošu ūdeni.

Sajauc visas sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztus zaļos sīpolus, pārlej ar skābo krējumu vai majonēzi un samaisa.

 

Leave a Comment